Brandveilige horeca: tips voor restaurants en cafés

  • Nederland
  • 21 juni 2018

Na een brand in de binnenstad van Maastricht heeft Brandweer Zuid-Limburg voorlichting gegeven aan horecaondernemers. Daarbij werd duidelijk dat er behoefte is aan voorlichtingsmateriaal.

In afstemming met Koninklijke Horeca Nederland is de landelijke folder ‘Brandveilige horeca, tips voor restaurants en cafés’ opgesteld. Daarin staan tips hoe horecaondernemers met eenvoudige maatregelen zelf de brandveiligheid kunnen vergroten. Een greep uit de vele tips: 

  • Voorzie frituurpannen van een thermostaat om oververhitting te voorkomen.
  • Gebruik alleen goedgekeurde verlichting, bijvoorbeeld met KEMA-keur.
  • Plaats geen afvalcontainer tegen de buitengevel.
  • Maak een back-up van uw bedrijfsmatige administratie en bewaar deze buiten uw onderneming, zodat deze bij brand behouden blijft.

De folder is hier te downloaden. Gedrukte versies van de folder zijn te bestellen bij www.preventiedrukwerk.nl.

Heb je vragen of opmerkingen ten aanzien van de folder, stuur dan een mail naar communicatie@brandweernederland.nl.

Brandveilige horeca

Tips voor restaurants en cafés

Horeca-omslag_terras.jpg

Folders Brandveiligheid

Wat kun je zelf doen om je omgeving veiliger te maken? Je leest het in onze folders!

Brandweer_hal_binnen_HR.jpg
Wij gebruiken cookies